F6 debat 4 maart

jongerendebat f6Woensdag 4 maart organiseerde Stichting f6 een jongerendebat in het kader van de Provinciale-Statenverkiezingen. Stefan en O’don zijn hier geweest. Hieronder een verslag van Stefan:

Woensdag moesten de leden van f6 met vertegenwoordigers van verschillende partijen in debat gaan. Eerst kregen we een uurtje training hoe we moesten debatteren. We leerden het verschil tussen argumenteren en discussiëren. Dat verschil was dat je met discussiëren samen naar een oplossing zoekt en met elkaar in gesprek gaat, terwijl je met argumenteren iemand probeert te overtuigen van jouw mening.

Vervolgens kregen we een stelling, die luidde: De overheid moet meebetalen aan de schade die supporters van Feyenoord in Italië hebben aangericht.
We moesten ieder voor zich beslissen of we voor of tegen waren en een voor een onze mening geven. Ook konden we op elkaar reageren. Dit verliep erg goed, er werd goed naar elkaar geluisterd en iedereen had respect voor elkaars mening.
Na een korte pauze begon het debat met de vertegenwoordigers van de verschillende partijen. We hadden vier verschillende stellingen gemaakt, die over milieu, gezondheid, sport en cultuur gingen. Dit ging erg goed en overzichtelijk. Er werd goed op elkaar gereageerd en mensen lieten elkaar uitpraten en luisterden naar elkaar.
Om ongeveer 18.30 was het afgelopen en gingen we nog wat met elkaar eten en drinken. Het was een erg leuke en leerzame dag.