Discussieavond JCI Social Lab

img_1419Geschreven door Juanita

Woensdag avond 28 september werden wij van U-2B Heard! uitgenodigd om een discussieavond  bij te wonen van het JCI, social lab. The Social Lab is een initiatief van JCI Utrecht en in het lab werken young-professionals, onderzoekers, beleidsmakers, ervaringsdeskundigen en de doelgroep die samenkomen tot nieuwe inzichten. The Social Lab is ook een leerruimte waar kennis wordt vergaard en waar geëxperimenteerd img_14251wordt met vernieuwende inzichten voor sociaal/ maatschappelijke problemen. Het doel is om gezamenlijk een structurele systematische verandering en impact teweeg te brengen! Dit kan door middel van het bedenken van creatieve oplossingen en deze in uitvoering te brengen door het samen te brengen van partijen en/ of het zelf opstarten van (tijdelijke) projecten.

Wij hebben hier de ervaringen van onze img_14252jongeren gedeeld. We hebben kort kennis gemaakt door korte vragen te beantwoorden zoals:
– Weet jij hoeveel de outfit kost die je nu aan hebt?;
– Heb je ooit nee tegen een uitje moeten zeggen zoals, bioscoop of een drankje drinken omdat je het niet kon betalen?;
– Ben je ooit blij geweest dat je je huur betaald hebt? En ga zo maar door.

Vervolgens hebben we over een stelling gediscussieerd ‘waar denk jij aan bij armoede?’  Er kwamen dingen naar voor als angst, schaamte, hoe moet ik aan geld komen?, waar ga ik slapen? En ga zo maar door. Daarna hebben we een kort debat gevoerd over de stelling die veel voorkomt in de politiek: ‘Moet je mensen die door eigen keuzes in armoede zijn gekomen wel helpen?’ Er kwamen erg interessante dingen naar voren. Wij van U-2B Heard! zijn van mening dat je mensen altijd een kans moet geven. Daar staan wij dan ook achter en dat is één van onze doelen.