Voor De Jeugd Dag 2016

Foto gemaakt door een aardige mevrouw die ook nog fotografe bleek te zijnMaandag 3 oktober, we zaten allen met onze gedachte nog in Assel, toerden wij naar Amsterdam om de Voor De Jeugd Dag bij te wonen of eigenlijk om een toneelstuk op te voeren┬ádie te maken heeft met de overgang van 18- naar 18+. We speelden situaties na die jongeren kunnen tegenkomen als ze 18 worden. Het was onze manier van aandacht vragen voor meer voorlichting over bijvoorbeeld zorgverzekering, wonen, schoolgeld, schulden, inkomen/uitkering. Veel jongeren, en zeker uit onze doelgroep, hebben geen idee hoe het werkt en realiseren zich vaak niet dat ze hier zelf verantwoordelijk voor zijn als ze 18 worden. ‘Als het toneelstuk een doorslaand succes wordt, maken we er een musical van’ aldus onze Gerard. Maar we weten wel dat we sommige opmerkingen van Gerard met een hele grote korrel zout moeten nemen. ­čśë . Oh ja, natuurlijk ook hulde voor ‘De Rappende Vaders’ van Don Bosco Amsterdam/Straatvisie die vooraf en na afloop van het toneelstuk een zeer goed optreden verzorgde.

Trouwens er staan nog meer foto’s op onze fotopagina