Deze jongeren vechten tegen dakloosheid

Het aantal dakloze jongeren in Nederland stijgt. Toch is de kans groot dat je er nog nooit een – bewust – bent tegengekomen. Ontmoet Fatima en Richard, twee van de ruim 12.000 jongeren in Nederland die dak- en thuisloos zijn.

Veel jongeren zien eruit zoals jij en ik, maar hebben geen familie of sociaal netwerk om op terug te vallen. Neem Fatima: welbespraakt, kleedt zich netjes en heeft een lieve, vriendelijke uitstraling. Als je haar niet zou kennen, zou je kunnen denken dat ze studente is. Of receptioniste in een chique hotel. Richard lijkt een typische ‘stoere jongen’. Een makkelijke prater die zijn woordje klaar heeft, maar waar je geen ruzie mee moet krijgen. Zo iemand die graag met zijn vrienden chillt op straat. Een gangmaker waarmee je kunt lachen…

Stichting Zwerfjongeren Nederland voert op 9 augustus aanstaande actie om de situatie dak- en thuisloze jongeren onder de aandacht te brengen. Kijk voor meer info op www.zwerfjongeren.nl 

[button title=”Lees het artikel verder op de site van Brandpunt” link=”https://brandpunt.kro-ncrv.nl/brandpunt/deze-jongeren-vechten-tegen-dakloosheid/” target=”_blank” align=”” icon=”” icon_position=”” color=”” font_color=”red” size=”2″ full_width=”” class=”” download=”” onclick=””]