The Homeless Experience

Imanuelle was vorige week bij U-2B Heard! op bezoek. Wij hebben meegewerkt aan één van haar vlogs tijdens het dakloos zijn. Dus we hopen dat wij ook nog even voorbij komen in de afleveringen.  🙂


Actrice Imanuelle Grives, bekend van o.a. ‘Vechtershart’ en ‘Wie is de Mol?’, verruilt voor drie weken huis en haard voor een leven op straat in Utrecht. En dat betekent: dag en nacht blootgesteld worden aan kou en ontberingen. In een nieuw seizoen van ‘The Homeless Experience’ is Imanuelle volledig aangewezen op zichzelf. Lukt het haar om zich staande te houden?

In ‘The Homeless Experience’ wordt Imanuelle uitgedaagd om zonder hulp te overleven op straat. Wat volgt is een bikkelharde confrontatie met de werkelijkheid, maar vooral ook met zichzelf. Zonder geld en zonder telefoon gaat ze de straat op in een voor haar onbekende stad. En dat betekent: elke dag op zoek naar eten, drinken en een veilige slaapplek. Met een kleine camera registreert ze haar zwerftocht door Utrecht.

Veilige slaapplaats
De eerste dagen van haar zwerversbestaan verlopen relatief soepel voor Imanuelle. Ze maakt kennis met een aantal zwervers die haar wegwijs maken en sluit bijzondere vriendschappen. Maar dan raakt haar beginnersgeluk een beetje op. Daar waar ze haar vrouwelijke charmes goed kon gebruiken merkt ze dat deze ook tegen haar kunnen werken. Angst en vermoeidheid slaan toe en ze gaat naarstig op zoek naar een veilige en rustige slaapplaats. Gedurende haar experiment ondervindt ze aan den lijve hoe het is om te bedelen voor geld, als vrouw alleen op straat te slapen en geen contact te hebben met haar thuisfront. Slaagt Imanuelle erin om dit 3 weken lang vol te houden?
Imanuelle: “The Homeless Experience was een intense ervaring. Ik denk wel één van de meest intense van mijn leven. Het constant op je hoede moeten zijn breekt je. Zowel mentaal als fysiek. Hoe sterk je ook bent, de straat veranderd je en zal je, als je er te lang verblijft, pakken en nooit meer loslaten.”

Te zien op 6, 13 en 20 december om 22.10 bij NPO3

Bron: EO.nl


Bekijk de promo voor aflevering 1: