Nieuws

10 december 2019

Jubileum 10 jaar U-2B Heard!

Gister was het dan zover. Het 10 jarig jubileum van U-2B Heard! Ook grote dag voor onze Bea en Hajar die hun vertrek na respectievelijk 10 en 9 jaar aankondigden. Kamran Ullah was wederom onze dagvoorzitter. Ons eerste contact met Kamran dateert alweer van 8 jaar geleden. Hij heeft vaker onze bijeenkomsten op flitsende manier maar met passende bescheidenheid aan elkaar gepraat. Wij onderhouden dus warme banden met Kamran. We hadden 4 flip-overs neergezet met op ieder een thema: 18-/18+, wonen, schulden en ervaringsdeskundigheid. Bezoekers konden ideeën en verbeterpunten kwijt op die flip-overs. Later hebben we die besproken en ontstond er spontaan een debat. Wethouder Wonen en tijdelijk wethouder jeugd Maarten van Ooijen kwam ook langs en vertelde over zijn geschiedenis met U-2B Heard! Verder een heel erg mooie en succesvolle dag.
5 december 2019

Persbericht: Jubileum 10 jaar U-2B Heard!

Jubileum: 10 jaar U-2B Heard! Op maandagmiddag 9 december 2019 staat U-2B Heard! in het oude Stadhuis van Utrecht, met een speciaal programma stil bij haar […]
2 december 2019

D66 Utrecht draagt Eelco Eerenberg voor als wethouder

D66 Utrecht draagt Eelco Eerenberg voor als o.a. wethouder jeugd. Voor ons een zeer belangrijke portefeuille. Hij neemt het stokje over van de in oktober vertrokken […]
2 december 2019

Wethouder Maarten van Ooijen op bezoek

Vandaag was wethouder wethouder Maarten van Ooijen bij ons! Wij kennen hem al jaren en waren al groot fan toen hij nog raadslid was. We hebben het met hem gehad over de positie van dak/thuisloze jongeren en hoge woningnood waardoor uitstroom vanuit de jeugdzorg lastig is! Dank voor het gesprek!
8 november 2019

Kabinet draait decentralisatie jeugdzorg deels terug

Het kabinet neemt de jeugdzorg opnieuw op de schop nu het systeem volledig is vastgelopen. Daarom wordt decentralisatie ervan grotendeels teruggedraaid, schrijven ministers De Jonge (Volksgezondheid) en Sander Dekker (Rechtsbescherming) in een brief aan de Kamer.
31 oktober 2019

Aantal jongeren in jeugdzorg voor vijfde jaar op rij gestegen

In het eerste half jaar van 2019 is het aantal jongeren in de jeugdzorg opnieuw gegroeid, blijkt donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de […]
24 oktober 2019

Werkt IJslands preventiemodel ook in Nederland?

Dankzij het IJslands preventiemodel, twintig jaar geleden geïntroduceerd, is het alcohol- en middelengebruik onder de IJslandse jeugd sterk gedaald. Nieuwsuur besteedde op 18 oktober aandacht aan het model, met de vraag of deze aanpak ook in Nederland kan werken.
24 oktober 2019

Wajong harmoniseren? Ja, maar mét perspectief!

Dat het nodig is om een aantal onderdelen in de Wajong aan te pakken, is zeer wenselijk. Herziening van de studieregeling? Prima! Wajong als vangnet verbeteren? Ook in orde. Het wegnemen van verschillende inkomensregelingen ontneemt jonggehandicapten de mogelijkheid om een inkomen boven het wettelijk minimum loon (wml) te krijgen. Dat kan en moet echt anders, als het adagio ‘werk moet lonen’ wordt gehanteerd, zo meent de Landelijke Cliëntenraad (LCR) in reactie op het wetsvoorstel Wijziging van de Wajong dat komende week in de Tweede Kamer wordt behandeld.
Open chat