Nieuws

18 juli 2019

Utrecht maakt meer huizen vrij voor daklozen en kwetsbare jongeren

Utrecht gaat jaarlijks 110 woningen extra beschikbaar stellen voor daklozen en kwetsbare jongeren. Die kunnen zo sneller uitstromen uit een opvanginstelling of een voorziening voor beschermd wonen. De extra huisvesting komt vooral in de meer welvarende wijken met minder sociale woningbouw.
8 juli 2019

Teambuilding midweek Assel 2019

"Make-up! Is er iemand voor mijn make-up?" schalde Jozsef regelmatig over het terrein.  Als een ware diva paradeerde hij rond en trok veel aandacht. Het leek soms wel een filmset. Horror en drama hoort bij onze teambuilding. We zijn ook creatief bezig geweest met met verf en (rare) kwasten, mandala's kleuren.  Verder gewoon genoten van de rust en stilte.
27 juni 2019

Podiumgesprek 26-06-2019

Zeer boeiende avond gisteren met het podiumgesprek van het Stadspodium Utrecht. Het ging over aanpakken discriminatie. Een onderwerp waar je nooit over uitgepraat raakt. U-2B Heard! was zoals gewoonlijk aanwezig.
13 juni 2019

Ex-U-2B Heard! Marvin in artikel en gister in Pauw

Deze week ontvingen wij het midzomergracht magazine (#mzgzine) (vermoedelijk door Marvin zelf door de bus gegooid), met een artikel daarin over dat hij de nieuwe voorzitter tijdens het midzomergrachtfestival. Gisteren zat ons aller Marvin bij Pauw. Ook interessant! Hieronder het artikel en link naar Pauw van gister.
16 mei 2019

Slam FM over dakloosheid

Gisteravond was er bij Slam FM een jongere te gast die sprak over haar dakloosheid. Als je denkt: Wat praat ze raar? Ze doet dat anoniem met stemvervormer en andere naam. U-2B Heard! komt ook heel even voorbij.
1 mei 2019

Gemeenten willen binnen twee jaar alle zwerfjongeren van straat

Twaalf gemeenten beginnen nog voor de zomer een proef om alle zwerfjongeren van straat te halen. Uiterlijk eind 2021 moet geen enkele jongere meer dakloos zijn of in de opvang zitten. Staatssecretaris Blokhuis heeft daarvoor een plan gepresenteerd.
30 april 2019

1 op de 10 jongeren krijgt jeugdzorg

Steeds meer jongeren in Nederland krijgen te maken met jeugdzorg. In 2018 ging het om bijna een op de tien jongeren, oftewel 428.000 jongeren. Dit zijn er achtduizend meer dan een jaar eerder, blijkt dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek
23 april 2019

Workshop inzetten ervaringsdeskundigheid

Zie ons bericht op Facebook