Nieuws

21 september 2017

Prinsjesdag: Gemiste kans

Op Prinsjesdag geen nieuws over jeugdzorg. “En geen nieuws is in dit geval slecht nieuws,” zegt Hans Spigt, voorzitter van Jeugdzorg Nederland. “Gemeenten geven aan dat ze te weinig geld hebben om de benodigde jeugdhulp in te kopen, vakbonden trekken terecht aan de bel over de werkdruk in de sector en jeugdzorgorganisaties melden dat de gewenste verandering van de zorg niet van de grond komt door de bureaucratie en de dalende tarieven.
19 september 2017

Eindrapport ‘Samen werken aan jeugdbescherming’

Een belangrijke ambitie van de nieuwe jeugdbescherming is dat zoveel mogelijk kinderen veilig opgroeien, zo ‘thuis’ mogelijk en met zo min mogelijk dwang. Dat vraagt om […]
7 september 2017

Op naar een (kans)rijke toekomst?!

De armoedeweek staat dit jaar in het teken van kinderen en jongeren die opgroeien in armoede/met schulden. Want wist u bijvoorbeeld dat 10% van de kinderen […]
29 augustus 2017

Teambuildingweekend Assel 2017

Afgelopen weekend was het weer zo ver, ons jaarlijkse teambuilding weekend naar ons favoriete stiltegebied in Assel. Zestien man dit keer. Drie voertuigen: een hypermoderne huurbus, de supersonische rammelbak van Bea en een doosje op wielen, wat wel iets weg heeft van een auto, van Linda. We hebben best veel spelletjes gedaan. Ook een teambuilding opdracht met een klein zeiltje waar bijna de hele groep op moet staan, vervolgens moet het zeiltje omgedraaid worden zonder dat de mensen de grond raken, lekker knus op elkaar.
10 augustus 2017

SZN actie, laat ons uitsterven

Gisteren (woensdag 9 augustus) waren een aantal van onze mensen op het Station Utrecht Centraal om deel te nemen aan de landelijke actie van Stichting Zwerfjongeren Nederland. In de vier grote steden werd er actie gevoerd. Hier kwam ook behoorlijk wat media op af.
1 augustus 2017

Deze jongeren vechten tegen dakloosheid

Het aantal dakloze jongeren in Nederland stijgt. Toch is de kans groot dat je er nog nooit een – bewust – bent tegengekomen. Ontmoet Fatima en Richard, twee van de ruim 12.000 jongeren in Nederland die dak- en thuisloos zijn.
24 juli 2017

Steun SZN, stem op ze

SZN is genomineerd voor de NRC Charity Awards. Geef ons jouw stem zodat we de problemen van zwerfjongeren kunnen stoppen. Doe het nu! (in elk geval voor 21 augustus).
13 juli 2017

Onrust onder Wajongeren over dreigende korting

Ongeveer 75.000 Wajongeren kregen de afgelopen maanden een verontrustende brief op de mat. “U bent arbeidsgeschikt en daarom krijgt u per 2018 minder uitkering”. Hoewel het korten op de uitkering al een paar jaar geleden is afgesproken, ontstaat er nu onrust. ​