Nieuws

16 oktober 2019

Wethouder Everhardt verruilt Utrecht voor Amsterdam

Snif, snif :cry: , Wethouder Victor Everhardt gaat weg. Hij wordt wethouder in Amsterdam. Hij was negen jaar lang o.a. betrokken bij het reilen en zeilen van U-2B Heard! Hij was met recht 'onze' wethouder. Nu wacht hem een nieuwe uitdaging en ons hopelijk net zo'n betrokken opvolger. We wensen hem veel geluk en het allerbeste in Amsterdam. We gaan hem zeker missen.
3 oktober 2019

Bezoek Tweede Kamer

Wij hebben vorige week advies gegeven aan de Tweede kamer (GroenLinks) over jeugdzorg! Binnenkort komt er een rapport aan! We hebben ook een rondleiding gekregen door de Tweede Kamer.
1 oktober 2019

U-2B Heard! goes paintball

Gistermiddag zijn we gaan paintballen. 's Morgens vreesden we nog dat het letterlijk in het water zou vallen door de regen maar in de middag was het ineens stralend weer. Eenmaal daar kregen mooie gekleurde pakjes aan. Als ware ter dood veroordeelden op weg naar de executieplek, liepen we naar de 'arena'. Na instructies begonnen sommigen erg fanatiek en schoten gelijk in de eerste ronde hun geweer leeg. Na nog een paar spellen kregen we nog 100 kogels extra. Dus toen konden wij extra elkaar afschieten, hahahahah :evil: :evil: :evil: 
26 september 2019

Stop de loterij, begin met gelijke kansen voor uithuisgeplaatste jongeren

Hieronder een interessante blog van de website www.sociaalweb.nl
23 september 2019

Kamerbrief over het terugdringen van daklozen

Staatssecretaris Blokhuis informeert de Tweede Kamer over het actieprogramma waaraan gewerkt wordt aan een forse vermindering van het aantal dak- en thuislozen.
18 september 2019

Kom bij U-2B Heard!

Nieuwelingen Ilias en stagiaire Sarah zijn deze week volop bezig met flyers ophangen her en der in het kader van de werving van nieuwe vrijwilligers. Misschien moeten we ook maar eens bezoekjes gaan plegen bij opvanghuizen om daar jongeren te werven.
30 augustus 2019

Participatiebijeenkomst Jongeren en de Overheid

Donderdag 29 augustus hebben wij met jongeren van U-2B Heard! onze stem laten horen bij de participatiebijeenkomst over Jongeren en de Overheid op het Ministerie van […]
18 juli 2019

Utrecht maakt meer huizen vrij voor daklozen en kwetsbare jongeren

Utrecht gaat jaarlijks 110 woningen extra beschikbaar stellen voor daklozen en kwetsbare jongeren. Die kunnen zo sneller uitstromen uit een opvanginstelling of een voorziening voor beschermd wonen. De extra huisvesting komt vooral in de meer welvarende wijken met minder sociale woningbouw.