Parana Kort Verblijf

tvParana Kort Verblijf biedt crisisopvang voor mensen vanaf 18 jaar die plotseling dakloos zijn geworden. De opvang is tijdelijk en is bedoeld om te crisissituatie te stabiliseren.

Vanuit Parana werken mensen zelf aan hun problemen. Daarbij worden ze geholpen door woonbegeleiders en andere ondersteuners. Ook krijgen zij een vaste begeleider die samen met hen een actieplan opstelt. Dit plan is nodig om te bepalen welke begeleiding nodig is om zo snel mogelijk uit de crisissituatie te komen. Bijvoorbeeld door het op orde brengen van financiële  en administratieve zaken, het vinden van een woning, werk of dagbesteding, herstellen van de sociale omgeving.

Parana Kort Verblijf heeft 18 tijdelijke opvangplaatsen voor één- of twee ouder gezinnen en alleenstaanden vanaf 18 jaar. Er is overdag en in het weekend begeleiding aanwezig. Er is 24 uur per dag een aanspreekpunt aanwezig. Verder zijn er 6 externe opvangplekken die ambulante begeleiding ontvangen. En er zijn 2 plaatsen voor cliënten die in acute nood verkeren.
Iedere bewoner krijgt een eigen kamer of appartement dat gestoffeerd en ingericht is.  De bewoner is zelf verantwoordelijk voor de huishouding. Wasmachine, droger, keuken en sanitair zijn gedeeld met andere bewoners. De verblijfsduur is zo kort mogelijk (Parana streeft naar 3 maanden), maar zo lang als nodig.

Parana Kort Verblijf is vooral bedoeld voor mensen die door verschillende omstandigheiden sociaal kwetsbaar zijn of anderszins in een crisissituatie zitten waardoor ze thuisloos zijn geworden. Het is zeer belangrijk dat cliënten ook mee willen werken aan hun herstel.
Als er sprake is van ernstige psychische of lichamelijke klachten, is Parana geen geschikte plek

Aanmelding:

Parana kort verblijf is onderdeel van de Tussenvoorziening, Neem voor vragen contact met de Tussenvoorziening, niet met ons.

Cliënten kunnen door hun verwijzer direct worden aangemeld bij de Tussenvoorziening. Het aanmeldformulier is te downloaden op de website van de Tussenvoorziening.
Verwijzers melden een cliënt aan door het aanmeldformulier in te vullen en voorzien van bijlagen te mailen naar aanmelding@tussenvoorziening.nl. De aanvraag wordt in behandeling genomen als alle gegevens compleet zijn aangeleverd.

Cliënten die geen verwijzer/begeleider hebben kunnen voor een aanmelding contact opnemen met de afdeling Centrale Aanmelding (tel: 030-2332286 (tussen 9:30 en 12:30 uur), Keulsekade 36, 3531 JX Utrecht) die samen met de cliënt de aanmelding via het aanmeldformulier kan verzorgen en de cliënten van informatie kan voorzien.

Adres Parana Kort Verblijf (niet voor aanmelding)
Paranadreef 353
3563 WK Utrecht
Tel: 030-2300822

 

Open chat