Marokko

Zo zal de reis er niet gaan uitzien..alhoewel er gaan nogal wat vrouwen mee.

Zo zal de reis er niet gaan uitzien..alhoewel er gaan nogal wat vrouwen mee.

In samenwerking met Don Bosco Youth Net organiseren wij een reis naar Rabat, Marokko. De bedoeling is dat we twee weken vrijwilligerswerk gaan doen. We gaan daar o.a. praten met kinderen, jongeren en hulpverlening over armoede, ervaringen delen. Armoede bespreekbaar maken

Project 1
Dit zal bestaan uit verschillende activiteiten welke we samen met de jeugd en jongeren gaan uitvoeren. Hierbij kan gedacht worden aan activiteiten zoals; spelletjes doen, knutselen en sporten (zoals dansen en voetballen) om te kijken waar ze goed in zijn en om een gezellige sfeer te creëren. Op deze manier leren we elkaar beter kennen en bouwen we een vertrouwensband op.

Project 2
Het bespreekbaar maken van armoede. Door dit bespreekbaar te maken vanuit onze eigen ervaringen kunnen we kijken hoe zij erover denken. Hierbij willen we ook samen met hun kleine opdrachten doen zoals het maken van poster over armoede.

We gaan de projecten in 2 delen opsplitsen zodat we verschillende jongeren of kinderen leren kennen waardoor we er meer mee hopen te bereiken. Het mooiste zou zijn dat ze deze projecten ook voortzetten als wij er niet meer zijn en dat we bijvoorbeeld een jaar later terugkomen met nieuwe ideën.

Doel
Ons doel is om deze projecten in een buurtcentrum of opvanghuis uit te voeren zodat we lokaal over armoede en problemen van jongeren te kunnen praten en de activiteiten te kunnen doen met de jongeren daar. Hierbij willen we de jongeren een leuke tijd bieden en ook op deze manier kunnen we ook zien welke sterke eigenschappen de jongeren hebben. De mini-projecten zijn een heel mooie begin om een leuk en leerzaam project te kunnen starten op verschillende plekken. Alles zit verdeeld in beide projecten, zowel de leuke activiteiten en leerzame dingen. Ook hopen we het taboe rondom armoede te doorbreken zodat de jongeren dit ook met elkaar durven te bespreken en elkaar kunnen steunen. Belangrijk onderdeel is ‘Hoe zit het met de belangenbehartiging in Marokko. We willen er ook mee bereiken dat de die mensen in armoede leven ook hun stem mogen laten horen.

Het geheel staat vooralsnog gepland oktober 2018. Niet heel U-2B Heard! gaat naar Marokko. Het werk in Nederland gaat ook gewoon door.

Laatste update, Goed nieuws, het project Marokko gaat door. Linda en Malaaz gaan eerst op voorverkenning in de week van 7 mei. De grote reis zal plaatsvinden in oktober.

We hebben nu alvast een blog aangemaakt voor het project.

Dit project is afgesloten. Er komt helaas geen vervolg

Open chat