Stage lopen bij U-2B Heard!

Voor het schooljaar: 2020-2021

(MBO studenten,  klik hier of scroll naar beneden)

Heb je onze website bekeken en heb je interesse in stage lopen bij ons? Dan kunnen wij dat ons goed voorstellen.

HBO

Wij zoeken een 3e jaars HBO Social work of ander soortgelijke HBO studierichting. Je moet zeer flexibel zijn. En bijvoorbeeld ook een keer ’s avonds beschikbaar zijn of in een weekend. Kortom, het komt voor dat we buiten onze reguliere tijden werken.  Zelfstandig kunnen werken is een must. Initiatief tonen en affiniteit hebben met de doelgroep staat ook op onze wensenlijst…Oh ja en het hebben van rijbewijs B en eventueel beschikking over een auto is een pré.

Zoek je een stage voor je eerste of tweede jaar? Dan heeft het eigenlijk niet veel zin om te reageren.

Wij bieden:

  • Diversiteit aan projecten (Schuldhulpverlening, Voorlichting en Preventie, Armoede, Verbetertafels etc etc)
  • Mogelijkheid uitbreiden van je netwerk op het gebied van zorg- en hulpverlening
  • Meepraten over organisatie of gemeentelijk beleid
  • Zitting nemen in en bijeenkomsten bijwonen van verschillende overlegorganen/werkgroepen
  • Praten met verantwoordelijke wethouders
  • Organiseren van bijeenkomsten of andere dagen zoals Workshops, trainingen, Oranjefonds collecteweek, jaarlijkse teambuilding weekend
  • Regelmatig contact en afspraken met ministeries in Den Haag
  • Werken met jongeren
  • Leuk team

Ben je enthousiast? Ben je of word je 3e jaars student Social work of soortgelijk? Neem bij voorkeur contact op via mail: info@u-2bheard.nl. Graag ontvangen we dan ook meteen je CV en motivatie.

Download algemene info over U-2B Heard! als PDF

 

MBO

Wij nemen ook sporadisch MBO studenten (maximaal 1 per schooljaar) als stagiair(e) aan die een sociaal maatschappelijke/pedagogische studie volgen maar alleen met de voorwaarde (harde eis) dat deze student op persoonlijk vlak goed in onze doelgroep moet passen. De student moet dus ervaringsdeskundig zijn met problematiek waarmee onze doelgroep te maken heeft. Bijvoorbeeld de student woont/heeft gewoond in de opvang of zit/zat diep in de schulden, de student heeft te maken (gehad) met de GGZ of jeugdzorg. M.a.w. je moet deze problematiek zelf aan den lijve hebben ondervonden en niet alleen maar kennen vanuit je studie. Als je geen ervaringsdeskundige bent heeft het praktisch geen zin om te reageren.

Aanmeldingen voor MBO studenten worden zeer kritisch bekeken en geselecteerd. Onze ervaring leert dat wij meer hebben aan een MBO’er uit de doelgroep. Omdat deze vaak sneller doorhebben waar het om draait. Het werk bij U-2B Heard! is geen standaard werk. Er komen zeer kwetsbare jongeren voorbij met uiterst complexe situaties. Met soms hevige emotionele, agressieve (woede)aanvallen als gevolg. Een stagiair(e) uit de doelgroep snapt meestal sneller de situaties en bouwt ook sneller een band op met de jongeren die komen bij U-2B Heard!

 

Open chat