Heb je hulp nodig maar weet je niet goed waar je terecht kan? Een goede eerste stap is contact opnemen met een ons als je er even niet uit komt. Zo kunnen we kijken via de app/mail/telefonisch waar jij je het meest prettig bij voelt. 

Zoek je hulp dichtbij? Kijk dan naar een buurtteam bij jou in de buurt. Zij zijn bij hulp vaak het eerste aanspreekpunt. Bij een buurtteam kun je aankloppen voor allerlei vragen  en zij kunnen je helpen met van alles en nog wat. Zo kun je denken aan: financiële problemen,  werkloosheid, huiselijk geweld, je mentale welzijn,, eenzaamheid, overlast etc.

De professionele hulpverleners werken samen met scholen, huisartsen en andere organisaties

Als je contact opneemt met je buurtteam, maken zij een afspraak met je Je krijgt één aanspreekpunt. Ook voor je eventuele gezin. En ook als er meerdere problemen zijn. Samen wordt er gekeken wat je zelf kunt doen of wat mensen uit je omgeving jou in zouden kunnen ondersteunen en waarbij je echt professionele hulp bij nodig hebt.  Het buurtteam helpt waar nodig. Zij ondersteunen je zoveel mogelijk zelf je leven weer op orde te krijgen. Soms is er naast het buurtteam ook andere zorg nodig. Ook daar helpen ze jou in juiste richting.

Er zijn in Utrecht nu 18 buurtteams en 1 jeugdteam MBO, jeugdteam MBO is speciaal voor studenten van het ROC Midden-Nederland en het Grafisch Lyceum Utrecht op de Vondellaan.

Buurtteams

1. West
2. Ondiep Pijlsweerd
3. Zuilen
4. Overvecht – Spoorzoom
5. Overvecht – Centrum
6. Overvecht – Vechtzoom
7. Overvecht – De Gagel
8. Noordoost
9. Oost
10. Binnenstad
11. Lunetten
12. Hoograven Tolsteeg
13. Dichters- en Rivierenwijk
14. Kanaleneiland – Noord
15. Kanaleneiland – Zuid
16. Leidsche Rijn
17. De Meern
18. Vleuten

Jeugdteam MBO

Voor algemene informatie kun je ook gaan naar http://www.buurtteamsutrecht.nl/. Aan de hand van het kaartje kun je jouw eigen buurtteam bepalen.